• Dolar
    32.601
  • Euro
    34.823
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.508
KIRIKKALE
24°

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER HAKLARINI İSTİYOR

CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Kırıkkale'de Roketsan’a ait şantiye sahasında faaliyet gösteren taşeron bir şirkette çalışırken işten çıkarılan işçilerle birlikte basın toplantısı düzenledi.


40 KİŞİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan CHP’li Önal şu ifadelere yer verdi; “Bugün yanımızda çalıştığı işyerinden kış günü, kışta kıyamette, sorgusuz sualsiz işten çıkarılan emekçi kardeşlerimiz var. Yaklaşık sayıları 40 kadar. Haklarını alamadan, kendilerine herhangi bir bildirim yapılmadan, fazla mesai ücretleri ödenmeden, son aylık ücretleri ödenmeden işten çıkarılan emekçi kardeşlerimiz var. Sizler hakkınızı alana kadar verdiğiniz bu mücadelede bugün olduğu gibi sonuna kadar yanınızda bulunmaya gayret edeceğim. Yanınızda durmaya sizlerin sesi olmaya, sizlerin mağduriyetinin giderilmesi için her türlü gayreti vermeye hazırım. Her zaman yanınızdayım.”

BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN DEDİLER

İşten çıkarılan işçiler ise basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler; “Biz Kırıkkale’de Türk savunma sanayinin bel kemiklerinden bir tanesi olan Roketsan’ın yeni kurulan şantiyesinde çalışan iş makinesi operatörleri, kamyon şoförleri ve çalışanlarıyız. Biz, yazdan beri sıcakta, soğukta yazlarda tozla beraber çamurlaşmış vaziyette akşam evimize giderken çalıştık. Kendi memleketimizde hizmet etmek amaçlı diğer iş yerlerinden ayrıldık, memleketimizde çalışmaya başladık. Yalnız bizi çay dahi içirmeden günlük 10 saat, 11 saat üzerinde çalışma sistemine bağlı kıldılar. Bunun yanı sıra bizim haftalık izinlerimizde dahi çalışmamızı zorunlu hâle getirdiler. "Bizler iktidar yanlısıyız, biz ne diyorsak o olur, çalışan çalışsın çalışmayan gitsin başının çaresine baksın" diyerek tehditler savurdular.”

 HAKLARIMIZI VERSİNLER

“Aynı zamanda bize izin günü olmamıza rağmen işe gelmemizi yılbaşında yapılan resmi tatil yerine zorunlu olarak çalışmak zorunda olduğumuzu aksi takdirde bizleri işten çıkaracaklarını bütün sosyal haklarımızın, hafta sonlarımızın, akşam mesailerimizin dahi tazminatlarımızın, ihbarlarımızın verilmeyeceğine dair sözler söylediler. Bunun için bizde sayın vekilimiz Ahmet Önal ile birlikte bu basın toplantısını gerçekleştirdik. Bizim isteğimiz şehrimizin mülki amirlerinden, idari amirlerinden daha sonrasında Ankara’dan Roketsan gibi bir şantiyenin bu şekilde anılmasını istemiyoruz. Bütün haklarımızın verilmesini talep ediyoruz. Sayın vekilimize de bizlerin yanında olduğu için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İlginizi Çekebilir

ÖNAL; ‘SULAKYURT ÇİFTÇİSİ 120 LİRA YERİNE 825 LİRA ÖDÜYOR’

İlginizi Çekebilir

ÖNAL; MR CİHAZI MAĞDURİYETE NEDEN OLUYOR

İlginizi Çekebilir

CHP’NİN ADAYI ÖNAL MI?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

20552

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647