• Dolar
    32.370
  • Euro
    35.023
  • Ç.Altın
    4.006
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
22°
00:10

Öğleye kalan Süre

OĞLUNDAN NAKLEDİLEN KARACİĞERLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kırıkkale'de 10 yıl önce karaciğer kanseri nedeniyle 6 aylık ömrü kaldığı belirtilen 72 yaşındaki Azmi Canyurt, sağlık çalışanı oğlundan nakledilen karaciğer dokusuyla yaşama tutundu.


6 AYLIK ÖMRÜ KALDIĞI SÖYLENDİ

Canyurt'a 2012 yılında karaciğer kanseri teşhisi konuldu. Nakil olmaması durumunda 6 aylık ömrünün kaldığı söylenen Canyurt'a, oğlu Selami Canyurt'un karaciğerinin yüzde 70'i nakledildi. O döneme kadar sağlık sorunları nedeniyle sıkıntılı bir süreç geçiren Canyurt, oğlu sayesinde sağlığına kavuştu. Azmi Canyurt, 30 yıl önce bağırsaklarından rahatsızlandığı sırada karaciğerinde de kist tespit edildiğini söyledi. Bağırsak ameliyatı geçirirken karaciğerindeki kistin de alındığını anlatan Canyurt, "Bundan 10 yıl öncede karaciğerimin tamamen iflas ettiğini öğrendik. Babam sirozdan hayatını kaybetmişti. Bize Hepatit B geçmiş, sonra o da Hepatit C'ye çevirmiş. 2012 yılında Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde ameliyat edildim ve karaciğerimi tamamen aldılar. Oğlumun karaciğerinden bana nakil yaptılar. Şimdi 10'uncu yıla girdim ve çok iyiyim." diye konuştu.

SAĞLIĞIM YERİNDE 

Canyurt “Doktor, oğluma, 'Babanın 6 ay ömrü var' demişti, çok şükür 10 yıldır hayattayım. Şükür sağlığım, sıhhatim yerinde. Gerçekten bu duygu anlatılmaz. Çok güzel bir duyguydu. Nakil olmadan önce merdivenleri çıkamazdım, yorulurdum. Şimdi koşa koşa çıkıyorum. Organ bağışıyla ilgili de çok güzel bir şey, can kurtarıyor. Dinimiz de insanlık da buna müsaade ediyor." dedi. Selami Canyurt da 10 yıl önce babasının rahatsızlığını öğrendiklerini, büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Babaları için bir şey yapmak istediklerini belirten Canyurt, şöyle konuştu: “Eğer böyle bir şey yapmasaydık babamızı kaybedecektik. Evlat olarak elimizi taşın altına koyduk. Çok sıkıntılı bir süreç geçirdik ama çok şükür babam şu anda sağlıklı. Ne mutlu bize babamız başımızda. Çok güzel bir duygu. Benim de herhangi bir sağlık problemim yok, babam da sağlıklı. Böyle bir şey yapmasak babam 10 yıl önce vefat etmiş olacaktı. Biz 5 kardeşiz, o sırada birisi uzakta askerdi, benim karaciğerim de uydu ve nakil yapıldı. Sonunda güzel bir süreç geçirdik."

İlginizi Çekebilir

VALİ TEKBIYIKOĞLU’NDAN DAVET; SAAT 10.00’DA BULUŞALIM

İlginizi Çekebilir

ATILAN ASFALTLARIN BEDELİ KIRIKKALELİLERE ULAŞMAYA BAŞLADI

İlginizi Çekebilir

AK PARTİ’NİN ADAYI 3.DEFA MEHMET SAYGILI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14631

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647