• Dolar
    32.995
  • Euro
    35.820
  • Ç.Altın
    4.201
  • Altın
    2.529
KIRIKKALE
30°
02:8

Akşam'a Kalan Süre

TARTIŞTIĞI KADININ BOĞAZINI KESEN SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Kırıkkale'de tartıştığı kadını maket bıçağıyla boğazından bıçaklayarak öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.


KASTEN ÖLDÜRME 

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "kasten öldürme" ve "mala zarar verme" suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık E.B, taraf avukatları ve öldürülen Fidan C.'nin (42) yakınları katıldı. Sanık E.B .savunmasında, Fidan C. ile aynı iş yerinde çalıştıkları sırada tanıştıklarını ve 3-4 yıldır birlikte olduklarını öne sürdü.Kendisine maddi ve manevi anlamda destek sağladığını ileri süren E.B, savunmasında şu ifadelere yer verdi:

UZAKLAŞTIRMA KARARI VAR 

"Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen olay günü beni Fidan aradı ve aracıyla evden aldı. Ablam da şahit. O gün alkollüydüm ve bir süre tartıştık. Araçtan indim, sonra aracın camını kırdım ve tekrar içeri girdim. Tartışma sırasında elimde maket bıçağı vardı, nasıl olduğunu anlamadım, birden olay gerçekleşti. Olay günü ben de bulunan ikimizin fotoğrafları dolayısıyla tartışma çıktı. 'Fotoğrafları sileceğim' deyince 'silme anı olarak kalsın' dedi. Ayrılmak isteyen o değil, bendim. Ayrıca birlikte olduğumuzu ablası ve yeğeni de biliyordu."

GÖRÜNTÜLER VAR DEDİ 

Fidan'ın eşi A.C. ise 2 yıldır Kırşehir'de çalıştığını, hafta sonları Kırıkkale'ye geldiğini ve sürekli ailesiyle görüştüğünü belirtti. Sanığın bir süre önce kendisine mesaj attığını iddia eden A.C. "'Eşinle görüntülerim var' dedi. Eşime sorduğum da kedisi 'beni tehdit ediyor' dedi. Sanığın evimize gelmesi söz konusu olamaz çünkü aynı apartmanda yakınlarımız da oturuyor." ifadesini kullandı. Sanığın babası H.B. de oğlunun 2 yıl önce başkasıyla evlendiğini ve iki çocuğunun olduğunu söyledi.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMI

Oğlunun Fidan'la birlikteliklerini son zamanda öğrendiğini anlatan H.B, "Bir gün Fidan'ı arayarak çocuğumun peşini bırakmasını söyledim ancak uzaklaştırma kararı olmasına rağmen bırakmadı." dedi. Tanık beyanları ve taraf avukatlarının savunmasının ardından Cumhuriyet savcısı da mütaalasında sanığın tutukluluk halinin devam etmesini istedi.E.B'nin tutukluluğunun devamına karar veren, Aile ve Sosyal Hizmetler BBakanlığ'nın davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, Kırıkkale ve Yozgat barolarının katılım talebini reddederek duruşmayı erteledi.

OLAY NASIL OLDU?

Fidan C., 4 Nisan'da 71 ADB 637 plakalı otomobille hareket halindeyken Alparslan Türkeş Bulvarı Dispanser Kavşağı yakınında, aynı araçta bulunan E.B. ile tartışmış, kavgaya dönüşen olayda E.B. kadını maket bıçağıyla boğazından bıçaklamış, aracın kontrolünü kaybeden kadın kaldırıma çarpmıştı.Ağır yaralanan Fidan C., Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılmış, tedavi gördüğü hastanede 24 Nisan'da yaşamını yitirmişti.

 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89008

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647