• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
22°

UCA; ‘ŞEREFLİCE GELİP MAÇ İZLEYEMEDİLER’

Sezona ikinci lig umudu ile başlayan Kırıkkalespor, kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Karşıyaka Spor Kulübü mağlubiyeti sezonu kapattı. Kulüp Başkanı Veli Uca ve Teknik Direktör Nihat Baran düzenlenen basın toplantısında sezonu değerlendirdi.


DENGEYİ BOZMADIK

Devre arasında oyuncu transferlerine ihtiyaç olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Uca, transfer edilmek istenilen oyuncuların maliyet anlamında kulübü ciddi sıkıntılara sokabileceğini söyledi. Uca, “Bizler maddi açıdan takımın içerisinde kulübün dengesini bozacak oyuncular yerine başka oyuncuları transfer ettik ve bugün o oyuncular çok güzel işler çıkarttı. Biz yüksek paralara oyuncular alıp, takım kursaydık Kırıkkalespor’un geleceğini elinden almış olurduk. Sezon başında 1 milyon 800 bine takım kurduk yeni futbolcuyu 700 bin TL’ye transfer etmemiz gerekiyordu. Takımız dengesi bozulacaktı.” dedi.

KULÜBÜ KURUMSALLAŞTIRDIK

Uca, “Bizler asla ve asla kulübümüzü borçlandırmak istemedik. Hiç bir futbolcunun bir kuruş pirim alacağı bulunmuyor. Eğer maddi anlamda yüksek maliyete sahip olan o futbolcuyu alsaydık diğerlerini kaybederdik. Kulübü kurumsallaştırdık, pırıl pırıl bir kulüp oluşturduk. Takım ikinci sıraya oturdu, iyi bir konuma geldi, herkes bir taraftan çomak sokmaya çalıştı, ben o zaman paraya istemiyoruz dedim, istesekte vermiyorlar zaten. Biz aldığımız tüm futbolculara kefiliz, daha iyi yere gelecekler.” ifadelerini kullandı.

SPONSORLUK ANLAŞMASI

Uca açıklamalarını şöyle sürdürdü; Criptoswaps firmasıyla reklam alanında sponsorluk anlaşması imzaladıklarını ve karşı taraf nedeniyle sözleşmenin iptal olduğunu söyleyen Uca, “Criptoswaps ile 1,5 yıllık anlaşma imzalandı, sonra federasyon ile yapılan görüşmede isminin verilemeyeceği yazısı geldi. Mahkemeye verdik, şuanda süreç devam ediyor. 3 milyon alacağımız var. Eğer bu reklam anlaşması düzenli şekilde gitseydi maddi anlamda da istenilen transferler noktasında sorun yaşanmayacaktı.  Bir tane prim borcu yok. Peşinat ve prim borcumuz yok, maç başın alacakları var. Göndereceğimiz futbolcular var, alt yapı önemli 2 futbolcuyu profesyonel yaptık. Bu memleketin takımında en azından 7-8 kendi futbolcumuz olması lazım. Bunun için altyapıya önem veriyoruz. Play of a kalsaydık iyi olurdu ama olmadım. Bu takımın bu boyutuyla başarılı olduğuna inanıyorum”

ÇOMAK SOKMAK İSTEDİLER

“Hiç ummadığımız insanlar, işadamları kulübe çomak sokmaya çalıştı. Biraz ağır olacak ama Kırıkkale taraftarı olup, bu şehrin çocuğuyum deyipte bu takımın başarısızlığını isteyen, başarı sağladığında buna mutlu olmayan zarar veren kim varsa benim gözümde şerefsizdir haysiyetsizdir namussuzdur.  Her ortamda kimin ne yaptığını konuşuruz. Memleket milliyetçisi bir  insanım. Kırıkkalespor babamın malı değil. Şehrin takımı. Siyaset üstü. Başarı ile gurur duyulmalı. Maalesef başarısız olması için birileri elinden geleni yaptı. Allaha havale ediyoruz.  Yapılan herşey ortada. Dedik ki  bişey yapmaya çalışmayın kulübün kapısı açık. Maça gelin dedik maça getiremedik. Koçlar gibi gelsinler şereflice maçlarını izlesinler. Bu insanlar içinde hiçbiri şereflice gelip maçı izlemedi. Sağda solda operasyon çekmeye çalışmaktan başka bir şey yapmadılar. Bunları taraftarlar içinde bilen var, siyasetçilerden bilenler var.”

4-5 TRANSFER LAZIMDI

Sezonun ilk başladığı dönemlerde herkesin bu takım düşer şeklinde yorumlar yaptığını söyleyen Baran’da, “Bizler bu laflara kulak asmadık. Devre arasına girerken çok başarılıydık. İkinci yarı sezonunda en az 4-5 transfer yapmamız lazımdı. Lakin bazı istediğimiz oyuncular, maddi anlamda kulübümüzü çok ciddi şekilde yoracak, yıpratacak ve hatta borçlandıracaktı. Bizler toplamda 1 milyon 800 bin TL’ye bir takım oluşturduk. Eğer devre arasında o oyuncuları alsaydık takımın içerisinde dengesizlik olurdu.”

ORUÇ ETKİLEDİ

Baran, “Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte takımda çoğu oyuncularımız oruç tuttu. Bizler dini anlamda oyuncularımıza bunun fitresini, zekatını, orucun dini boyuttaki maddi karşılığını biz verelim dediysekte oyuncularımızı bundan vazgeçiremedik. Futbolcularımızın yüzde 90 ı oruçtu. Fiziksel olarak etkilendik. Tepecik maçı ile düşüş başladı.  Ağrı maçında bütün takım oruçtu, bir puan alsak farklı olurdu. Kaleye şut atamadık.  Biz bu şehrin takımıyız. Bizleri yalnız bırakmayın. Her alanda kulübe gereken desteğin sağlanması amacıyla bütün mücadeleyi sergileyin. Çokta başarısız bir takım değiliz. Bu şehirde hangi yönetim, hangi hoca gelirse gelsin topyekun mücadele yoksa başarı yakalanamaz. Başarı istiyorsak vekiller bu işin içine girmeli, belediye başkanları destek vermeli, o kadar işadamı var nerede?  Büyüklerimiz bu işe el atmadığı sürece başarı yakalanmaz. Sözleşmem bitti, olur olmaz, olmazsa bir taraftar olarak takımımızın yanında oluruz. Bu kadro ile buraya kadar gelinebilirdi. Bizde elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE PROFİLİNİ DEĞİŞTİRİYOR

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALESPOR’DA İLK TRANSFER ORTA SAHAYA

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALESPOR KAYA’YA EMANET

Haber Yorumları

Yorum Yaz

78511

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647