• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
22°

ZAFER PARTİSİ YÖNETİMİNDEN ÖZDAĞ’A TEPKİ İSTİFASI

1. Olağan Genel Kurulu’nu yapmaya hazırlanan Zafer Partisi Kırıkkale İl Teşkilatı’nda istifa depremi yaşandı.  İl Başkanı Salim Duruakan ve yönetimi, ilçe teşkilatlarıyla görevlerini sonlandırdı. 


KONGEREYE GELECEKTİ 

Yaklaşık 7 aydır İl Başkanlığı görevini yürüten ve ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak, 6 Temmuz’da kongre yapma kararı alan Zafer Partisi’nde şok bir gelişme yaşandı. Genel Başkan Ümit Özdağ’ın katılması beklenilen ve başka bir program nedeniyle kongreye katılamayacak olan Özdağ’a tepki göstermek amacıyla İl yönetimi, merkez ilçe yönetimi ve ilçe yönetiminin hepsi görevlerinden istifa etti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Duruakan, “Artık Zafer Partisi benim için bitmiştir. Ben genel başkanımız gelecek diye bunca yoğun bir kongre hazırlığı yaptım. Ben bunun izahını vatandaşa yapamam” dedi.

 

TARİHİNİ ÖZDAĞ BELİRLEDİ 

Duruakan, “7 ay boyunca il başkanlığı görevinde idim. Genel Başkanımız Ümit Özdağ’dan mazbatamı aldım. Bu süre içerisinde üç katlı il binamızı tuttuk. Bu esnada biz 20 Şubat’ta açılış düzenledik. Genel başkanımız, binamızın açılışımıza gelecekti ama o günkü hava şartları nedeniyle açılışımıza gelmedi. Bu Kırıkkale'de büyük bir tepki aldı. Teşkilata önem veren insan kar, fırtına dinlemez gelir denildi. Ama bu genel başkanımızın takdiriydi yapacak hiç bir şey yoktu. Biz ilçelerimizin kongrelerini tamamladık. İl Başkanlığını kongreye getirme hakkı kazandık. O esnada kongre yapacağımız tarihi genel başkanımız kendisi belirledi.” 

 

TESADÜFEN ÖĞRENDİK 

“Bizim kongremiz daha ileri bir tarihti. Genel başkanımız kongre tarihini erkene çekti. Genel başkanıma şu cümleyi kullandım 'Başkanım gelecek misiniz' geleceğim deyince bazı programlar yaptık. Bunun üzerine biz son iki haftadır her alanda sosyal medya, hem afişlerle ilgili hem yönetimim hem kendim davetiye dağıttık Kırıkkale halkına. İnsanların hepsi geleceğiz dedi. Fakat dün akşam saat 19.30-20.00'de bir gelişme yaşandı. Tesadüfen başkanımızın programa gelmeyeceğini öğrendik. Bu bizi gerçekten çok üzdü.” 

 

BU KONGREYİ BEKLİYORDUK 

“Bize bir hafta önceden haber verebilirlerdi ve ben kongremi bu duruma göre yapardım. Çünkü bütün hazırlıklar bitti. Salon tutuldu, gerekli bütün hazırlıklar tamamlandı. Yönetim coşkuyla karşılayacaktı ve Kırıkkale halkı heyecanla bekliyordu bu olayı. Ama nasip olmadı bu bizi yönetim olarak üzdü benim yönetimimdeki 15 arkadaşım istifa dilekçelerini yazdı. Çünkü insanlar eşini dostunu akrabasını bu kongreye davet ettiler genel başkanımız gelmedi. Ben Kırıkkale sevdalısı bir insanım.” 

 

BU HAKARET KIRIKKALE HALKINA YAPILMIŞTIR 

“Ben bir Kırıkkale sevdalısıyım. Yani bu bir Kırıkkale'ye hakaret gibi geldi. Çünkü ben ne kadar genel başkanımı sevsem de benim için en önemli şey Kırıkkale. Ben sokağa çıktığımda bu bana sorulacak, ‘genel başkanınız neden gelmedi’ diye. Ben bunları onlara anlatamam. Biz yeni bir partiyiz. 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde bütün teşkilatlarımızın kademelerini oluşturduk. Belirli bir üye sayısına geldik. Sokak sokak gezdik biz insanlarla, önümüze setler geldi ama bunların hepsini hallettik. En mutlu olduğumuz kongremizi yapacağımız gün genel başkanımızın kongreye başka bir programından dolayı katılamayacağını öğrendik. Bununla ilgili genel merkezden iki arkadaşın görevlendirildiğini öğrendik. Ama biz bütün programlarımızı genel başkanımızın üzerinden yaptık.” 

 

HEVESİMİZ KALMADI 

“Bu saatten sonra Kırıkkale'de bizim ne gücümüz kaldı, ne hevesimiz kaldı, ne de heyecanımız kaldı. Ben sokaktaki insana ne diyeceğim genel başkanın tenezzül edip Kırıkkale'ye gelmedi diyecekler. Bu nedenledir ki biz Zafer Partisi il yönetim kurulu kararıyla, şahsım ve yönetim istifa kararı aldı. Merkez ilçe başkanımız, Yahşihan ve Bahşılı ilçe başkanlarımız yönetim kurullarıyla birlikte istifa kararını aldı. Artık Kırıkkale'de Zafer Partisi yok. Bundan sonra biraz dinlenmek istiyorum 7 ay boyunca çok yoruldum. Maddi ve manevi olarak çok yoruldum.” 

 

 TÜKÜRDÜĞÜMÜ YALAMAM! 

“Hamuru yoğurduk fırına vereceğiz ama Kırıkkale'de o kadar güzel teşkilatlanma yapmıştık ki bunlar kolay olmuyor. Bütün ilçelerle devamlı görüşüyoruz. İnsanlar korka korka yanımıza geldi biz bu algıları yendik. Genel başkanımız çok mu çalışıyor çok çalışıyor. Zafer Partisi'ni sırtlayan bir kişi varsa o da Ümit Özdağ'dır kimse inkar edemez. Ama ben Kırıkkale sevdalısı bir insanım benim önceliğim Kırıkkale. Kırıkkale'ye yapılan bu hareketi kendime yapılmış sayarım. Kesinlikle ve kesinlikle biz Kırıkkale'de Zafer Partisi'ni lav ediyoruz. İl ve ilçeler olarak tamamen istifa ettik. Ben istifa kararını alamadım kararı yönetim olarak verdik.  Genel başkanımız gelecek diye bu tarz programları yaptık. Geldiğimiz ortam bu saatten sonra bunun dönüşü yok. Ben bu saatten sonra tükürdüğüm tükürüğü yalamam. Benim için de Zafer Partisi bitmiştir” dedi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76880

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647