• Dolar
    32.339
  • Euro
    35.108
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.308
KIRIKKALE
21°

ALMAZ; YETKİ BELGESİ OLMAYAN EMLAKÇILARLA ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Kırıkkale Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ramazan Almaz, gayrimenkul alış satışları konusunda vatandaşları uyardı. Almaz, yetki belgesi olmayan emlakçılarla alışveriş yapılmaması uyarısında bulundu.


FAHİŞ FİYATLAR VAR

Almaz "Ülkemizde son zamanlarda yükselen enflasyon nedeniyle gayrimenkul fiyatlarında ki artışın vatandaşlarımızın olumsuz etkilendiği görülmektedir. Hükümetin kira artışlarına getirmiş olduğu düzenlemelerin benzerinin de işyerleri için yapılması beklenmektedir. Bu belirsizlikler sonucu gerek ev alım satımlarında gerek se kiralamalarda yaşanan olumsuzluklar vatandaşları tedirgin etmektedir. Bu vesile vatandaşlarımızın yetkili olmayan emlakçılara itibar etmemesi gerekir. Son zamanlarda piyasada yetki belgesi almamış kişilerin vatandaşların ev alım satımı ve kiralamalarına aracılık yaptığı ve gayrimenkule fahiş fiyatlar uyguladığı görülmektedir." dedi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Almaz, "Ayrıca başka bir işle iştigal eden esnafların da işyerlerinin camına "Kiralık ya da Satılık" yazısı asarak emlak alım satış işlemleri yaptığı, yani bir nevi emlakçılık yaptığı bilinmektedir. Bu durumda yetki belgesi sahibi olan, vergi ve kira veren yanında personel çalıştıran gerçek emlakçıları mağdur etmektedir. "Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yayınlamış olduğu "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin" ilgisi maddesinde: Taşınmaz ticaretiyle iştigal edebilecek kişiler ve yetki belgesi Madde 5 – (1) Taşınmaz ticareti, işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler veya esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılır." denilmektedir. Bu nedenle; bu yönetmeliğin ilgili maddelerine aykırı hareket eden yetkisiz kişilerin gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermesi halinde her işletme için cezai işlem uygulanacaktır. Yetkili makamlarca da zaman zaman gerekli kontrollerin yapıldığı bilinmektedir. Vatandaşlarımızın da emlak alım satım ve kiralamalarda kendilerine aracılık eden emlakçılara "yetki belgesi" sorması yetki belgesi olmayan emlakçılar ile alışveriş yapmamaları önem arz etmektedir" " İfadelerine yer verdi.

 

 

İlginizi Çekebilir

KİRADA ZORUNLU ALABULUCULUK DÖNEMİ BAŞLADI

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE’DEN 750 BAŞVURU

İlginizi Çekebilir

AFAD PERSONELİ ÖLÜMÜNDE BİR GÖZALTI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

42278

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647