• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
22°

ARDİYECİ ESNAFI; KARARDAN VAZGEÇİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Ardiyeciler Sitesi’nin taşınması konusu yeniden gündeme geldi. Sitede faaliyet gösteren esnaflar, karardan bir an önce vazgeçilmesi talebinde bulundular.


TAPUSU ALINDI

Ardiyeciler Sitesi’nin mevcut yerinin boşaltılarak  Kamyoncular Kooperatifi arkasında bulunan bölgeye taşınması konusunda ardiyeciler sitesi esnafları bir açıklama yaptılar. Ardiyeciler sitesi esnafları, işçileri ve nakliyecileri adına yapılan ve kamuoyuna duyuru başlığı taşıyan açıklamada karara tepkiler dile getirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; İlimizde Bahçelievler mahallesinde 1991 yılında eski MKE ye ait bir tarafı Çoruh özü bir tarafı TCDD ile sınırları belirlenen zamanın Belediye başkanlığı tarafından istimlak edilerek ardiyeciler sitesi olarak planı yapılıp, şehrin muhtelif yerlerindeki konuşlanmış kömür ve inşaat malzemeleri satışı yapılan yerleri buraya taşımıştır. Daha sonra her biri 110 m2 ile 175 m2 arasındaki bu işyerleri Ardiyeciler esnafı tarafından yapılmıştır. Bu iş yerleri daha sonra Belediye meclisi tarafından alınan kararla hak sahiplerine tapu verilerek bedeli karşılığında satılmıştır.”

ÜST YAPI RİSKLİ

“30 seneyi aşkın bu işyerlerinde Kırıkkale’nin ekonomisine katkı yapan istihdam sağlayan esnafların bulunduğu ardiyeciler sitesinde faaliyeti devam etmektedir. Bu yer,  tek girişi olup çıkış olmayan tek yerdir. Bir tarafı Çoruh deresi bir tarafı demir yolunun yüksek beton duvarlarıyla kapatılmış olan bu alana park yapılmak isteniyor. Bahçelievler Mahallesi’ndeki bu alana park yapılması uygunluğu tartışmalıdır. Bu işin arkasında başka bir projemi yapılacak bunu bilmiyoruz. Mülkiyeti ardiyeciler esnafına ait iş yerlerini daha sonra Belediye Başkanlığı tarafından Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı tarafından üst yapıları riskli alan olarak Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Mevcut ardiyelerin bulunduğu yerlerin zemini değil sadece üst yapıları riskli alan denmektedir. Eğer zemin riskli denilse idi sitenin hemen yanı başına 2021 yılında Belediyenin imar müdürlüğü tarafından inşaat ruhsatı verilerek bir adet iş yeri bir adet konut ruhsatı projesi verilip yapı kullanma ruhsatları da verilmezdi.”

KABUL EDİLEMEZ

“Ardiyeciler sitesinin bulunduğu alandan kaldırılarak Kamyoncular Kooperatifinin yanına Belediye tarafından inşaat yapım ihalesine çıkartılmıştır. Şuan ki Mevcut Ardiyeciler sitesinin üst yapılarında risk varsa yeniden güçlendirme yaparak risk durumunu kaldırmak daha ekonomiktir. Ardiyeciler Sitesi Esnafları olarak tapusu kendimize ait olan şuan ki mevcut yerlerimizi Belediyemizin kendi çizeceği projeyi kısa zamanda yaparak Kırıkkale ve Halkına yakışır bir İnşaat malzemeleri yapı marketini ve kömür satış yerlerini kendi bütçe ve imkanlarımızla yapmaya hazırız. Ülkemizin ekonomi dar boğazından çıkma mücadelesi verildiği bu günlerde Ardiyeciler sitesi yapmak neyi amaçlamaktadır. Mevcut ardiyeciler sitesinde mülkiyeti esnafların olan yerlerin kamulaştırma belirsizliğide vardır. Ülkemizin ekonomik açıdan savaş verdiği bu zamanlarda esnafımızı mağdur etmek kabul edebilir bir durum değildir.”

ZOR DURUMDA BIRAKILIYORUZ

“Mevcut ardiyeciler sitesinin bulunduğu alan park değilde başka bir projemi yapılacak AVM mi yapılacak yada başka birilerine mi satılacak Belediyelerin Cumhurbaşkanımızında ısrarla üzerinde durduğu Halkını mağdur etmemek, esnafın yanında onların dertlerini dinlemek daha iyi çalışma ortamlarını sağlamak gerekirken, Ardiyeciler esnaflarını zor duruma bırakmak vicdanlara sığmamaktadır. Biz ardiyeciler esnafı, işçileri, nakliyecileri olarak tahmini 1000 kişi buradan evine ekmek götürmekte olup ve vergi ödemektedir. Kırıkkale ilinin ekonomisine katkı sağlayan neferler olarak 2023 Yılının daha iyi geçmesi dileklerimizle Belediyenin bu kararından vazgeçerek, bizleri de mağdur etmemesini bizzat Belediye Başkanımızdan istiyoruz. Kamoyuna saygı ile duyuruyoruz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96734

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647