• Dolar
    32.378
  • Euro
    35.028
  • Ç.Altın
    4.008
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
22°
03:7

İkindi'ye Kalan Süre

ASKON KIRIKKALE TİCARET KAPISINI AFRİKA’YA AÇTI

Savaş Geyik’in başkan olması ile birlikte aktif bir çalışma dönemine giren ASKON Kırıkkale, Afrika’dan önemli isimleri ağırladı.


YENİ BİNADA İLK ZİYARET 

ASKON Kırıkkale Şubesi Afrika’dan gelen önemli misafirlerini ağırladı. Cibuti Büyükelçisi  Dr. Hasan Yavuz, Cibuti’den işadamı Rafi Yusuf ve Türkiye dışında Tunus ve Pakistan’da yatırımları bulunan işadamı Ali Yıldırım  ASKON Şube Başkanı Savaş Geyik’i ASKON’un yeni şube binasında ziyaret ettiler. Görüşmede, ASKON Kırıkkale Başkanı Savaş Geyik, dernek üyelerinin üretim alanları, kapasiteleri ve ticari büyüklükleri hakkında bilgi aktardı. 

 

SOMUT ADIMLAR 

Şube Başkanı Savaş Geyik, ASKON üyelerinin ihracat potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalara ağırlık vereceklerini belirterek, önümüzdeki dönemde, yabancı heyetleri ve ülke büyükelçilerini Kırıkkale’de misafir etmek başta olmak üzere somut adımlar atma noktasında ise ülke ziyaretleri de planladıklarını söyledi. 

Türkiye’nin Cibuti Büyükelçiliği görevini uzun yıllar yerine getiren ve bölge hakkında geniş bilgi sahibi bulunan Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, bölgenin yatırım ve ticaret potansiyeli hakkında bilgi aktardı. 

 

ÖN GÖRÜŞME 

Yavuz, Türkiye’nin Cibuti’de 6 bin dönüm genişliğinde serbest bölge sahibi olduğunu, söz konusu arazinin Türk yatırımcıları beklediğini söyledi. Cibutili işadamı Rafi Yusuf da, ülkesinde gıda maddeleri başta olmak üzere sağlık malzemeleri, mobilya, güneş enerjisi sistemleri ve daha pek çok ürüne yüksek oranda ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

Ön görüşme niteliğinde geçen ziyarette, Cibuti ile ticari faaliyetler konusunda geniş katılımlı ve kapsamlı bir toplantının da en kısa zamanda gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

 

ÖNEMLİ BİR ÜLKE 

Doğu Afrika’nın Kızıldeniz üzerinden Afrika’ya açılan ana ticaret merkezi konumunda bulunan Cibuti ticaretinin etkilediği ülkelerin toplam nüfusu 150 milyonun üzerinde. Somali ve Etiyopya bu ülkelerin başında geliyor.  ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik’in evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda Şube Başkan Yardımcısı ATİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akçelik ile İl Sekreteri Nebahat Erkök’de  hazır bulundu.

İlginizi Çekebilir

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE ASKON’DAN GÜZEL BİR HABER

İlginizi Çekebilir

ASKON KIRIKKALE ADIM ADIM AFRİKA PAZARINDA

İlginizi Çekebilir

GÜN İÇİNDE KONUŞTUKLARIMIZI SORGULAMALIYIZ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55578

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647