• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°

DELİCE’DE HIRSIZLIK; ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Delice’de görev yapan bir öğretmen ilçeye bağlı Büyükavşar Köyü’nde ki okulun kalorifer peteklerini sattığı iddiası ile tutuklandı.


JANDARMA ORTAYA ÇIKARDI 

Kırıkkale’nin Delice İlçesi’nde görev yapan bir öğretmen okulun kalorifer peteklerini hurdacıya sattığı iddiası ile çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT)’nin yol denetimleri esnasında ortaya çıktı. JASAT önceki gün Balışeyh ilçesi yakınlarında 71 ACA 576 plakalı kamyoneti durdurdu. Ekipler, araçtaki kalorifer peteklerinin nereden aldığını sorması üzerine sürücü Y.H, petekleri Delice ilçesine bağlı Büyükafşar köyündeki okuldan ilçede öğretmenlik yapan öğretmen D.Ç. nezaretinde okuldan aldığını ve Keskin ilçesinde bulunan bir okula götürdüğü öne sürdü.

AÇIĞA ALINDI 

Delice İlçe Jandarma Komutanlığınca başlatılan soruşturma kapsamında öğretmen D.Ç, ekiplere köydeki eski okuldan kalorifer peteklerini sökerek Keskin ve Delice ilçelerinde ihtiyacı olan okullara gönderildiğini iddia etti. Keskin ve Delice ilçe milli eğitim müdürlükleriyle yapılan görüşmede ise böyle bir durumdan haberdar olmadıkları belirlendi.  Ekiplerce Büyükafşar köyünde yapılan incelemelerin ardından D.Ç'nin daha öncede 2 kez eski köy okulunda bulunan kalorifer peteklerini söküp götürdüğü, toplam 42 peteğin başka okullara yardım edildiği bahanesiyle satıldığı tespit edildi. Cumhuriyet savcının talimatıyla jandarma ekiplerince gözaltına alınan D.Ç. ifadesinde, kalorifer peteklerini hurdacılık yapan Y.H. ve U.H'ye sattığını itiraf ettiği öğrenildi. İşlemlerinin ardından Delice Adliyesine sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Öte yandan, Delice Kaymakamlığınca idari soruşturma işlemleri başlatılarak D.Ç, açığa alındı.

İlginizi Çekebilir

DELİCE’DE HIRSIZLIK; ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

İlginizi Çekebilir

ÖZEL HAREKETTEN 25 ADRESE SABAH BASKINI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38546

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647