• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°

E-İMZA ARTIK E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINABİLECEK

E-İmza almak isteyenler için büyük kolaylık. Yeni uygulama ile şubeye gitmeden E-Devlet üzerinden E-İmza alabilecekler. Uygulama 7 Ağustos itibariyle başladı.


YENİ UYGULAMA

E-İmza’da yeni bir dönem başladı. Daha önce e-imza almak isteyenler şubeye gitmeleri gerekirken yeni uygulama ile İnternet ortamında alınabilecek. Uygulama hakkında bilgi veren E-İmzaTR Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, uygulamanın 7 Ağustos itibariyle devreye girdiğini kaydetti.

ZAMAN VE KAĞIT İSRAFI BİTİYOR

Kılıç ‘Vatandaşlarımız e-imza alabilmek için bizzat şubelerimize gelmeleri ve başvuru için gerekli dokümanları ıslak imzaları ile imzalamaları gerekiyordu. Bu durum vatandaşlarımız için çok büyük bir zaman kaybı olmakla birlikte gereksiz bir kağıt israfı yaratıyordu.’ dedi.

ONAY VERİYOR

Kılıç ‘E- Devlet ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile  gerekli entegrasyonları yaparak ‪07.08.2022 tarihinden itibaren başvurularımızı E-Devlet onayıyla almaya başladık. E-İmza almak isteyen vatandaşlarımız e-imzatr.com.tr adresine girerek müracaatta bulunuyorlar. Müracaat sonrası kişi, E-Devlet uygulamasına girerek onay verdiği anda başvurusu alınmış oluyor’ bilgilendirmesinde bulundu.

BAŞVURU BEKLENENİN ÜZERİNDE

Onay verildikten sonra kişinin e-imzasının hazırlanarak kargo ile adresine gönderildiğini kaydeden Kılıç ‘Böylece vatandaşlarımız şubeye gelmeden e-imza sahibi oluyor. İlk iki günde yapılan başvuruların e-devletten onaylanarak dijital başvuru haline gelmesi beklediğimizin çok çok üzerine çıkarak bizleride şaşırtmıştır” ifadelerini kullandı.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48553

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647