• Dolar
    32.393
  • Euro
    35.212
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
21°
02:30

İmsak'a Kalan Süre

HÜRRİYETÇİ SAĞLIK SEN KIRIKKALE İL BAŞKANLIĞINA KARACA ATANDI

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda faaliyet göstermek amacıyla 13 Ocak 2022 tarihinde kurulan Hürriyetçi Sağlık Sen ülke genelinde örgütlenmeyi sürdürüyor. Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen 23 ilde il başkanlığı teşkilatını kuran sendikanın Kırıkkale il


KADRO HAREKETİ OLACAĞIZ

Hürriyetçi Sağlık Sen Kırıkkale’de teşkilatlanma çalışmasına başladı. Kırıkkale’de il başkanlığına sağlık camiasının sevilen isimlerinden Faruk Karaca’nın atandığı sendika Kırıkkale’de faaliyetlerine başladı.  Karaca yaptığı açıklamada; bu güne kadar muhtelif sivil toplum kuruluşlarında görev yaparak kazandığı tecrübe, bilgi ve birikimini Hürriyetçi Sağlık Sen il başkanı olarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ortak hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek üzere seferber edeceğini, Atatürk ilkelerine bağlı, hür ve bağımsız bir sendikacılık anlayışını hakim kılmak üzere mücadele etmeyi ve dava şuuru içerisinde bir kadro hareketi oluşturmayı amaçladığını ifade etti.

SİYASETİN GÜDÜMÜNDE DEĞİLİZ

Hiçbir şekilde siyasetin güdümünde olmayacaklarını, siyaset alanını ancak çalışanın sesini duyurma ve hak arama mecrası olarak göreceklerini ifade eden Karaca; ‘Mesnetsiz muhalefete, çözümsüz eleştiriye, yaftalamaya ve karalama senaryolarına ayıracak zamanımız yok. Sivil toplum bilincinin yaygınlaştırılması, çalışma barışının ve çalışanların birlik ve beraberliklerinin sağlanması amacına hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Çalışanların bu güne kadar yığınla birikmiş sorunlarının çözüme kavuşturulması için elimizi taşın altına koyma zamanının geldiğini belirterek, dün olduğu gibi bu gün de, aynı sorumluluk bilinci içerisinde ve genel merkezimizin direktifleri çerçevesinde görevimizi yerine getirirken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından katkı ve destek bekliyoruz.” dedi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Çalışanların ortak ekonomik, sosyal, mesleki hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek, insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine ulaşmalarını sağlamak, çalışma şartlarını iyileştirmek ve çalışanların onurunu korumak için yola çıktıklarını anlatan Karaca, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Güvenceli ve tekli istihdam modelinin geliştirilmesi için, ücret politikasının, her türlü ilave ödenti mevzuatının adil şekilde yeniden tesis edilmesi için, gelecek kaygısını yaşayan çalışanlara umut olmak, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü hakim kılmak için, ayırımcılığa, eşitliksiz uygulamalara karşı gelerek, çalışanları itibarsızlaştıran, kutuplaştıran ve çalışma barışını bozan uygulamalara karşı mücadele etmek için, çalışanlar arasında birlik ve beraberliği tesis etmek, hür ve bağımsız düşünceye saygı kültürünü geliştirmek için, hizmet kolumuzda çalışanların örgütlendiği tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak mücadele alanı oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız, mücadele edeceğiz.”

ASLOLAN MİLLETTİR

“Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarının insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerini temin etmek için etik değerlere uygun her türlü mücadeleden yana olacağız. Hürriyetçi Sağlık Sen olarak yaratılan gündemin arkasına takılmak yerine, görüş ve önerilerimizle, taleplerimizle, eylemlerimizle gündem oluşturmak ve sonuç almak üzere yeni bir sendikal anlayışı benimsiyoruz. Kişilerin ve kurumların ilkeleri gölgelemediği bir kadro hareketi başlatıyoruz. Sendikacılığın zaaflar üzerine kurulmasına karşıyız.  Demokratik ilkeler üzerinde, fırsat eşitliğini özümseyen bir sendikal yapı inşa etmek istiyoruz. Sendikamız için aslolan millettir, devlet dahil tüm kurumlar milletin devamlılığı ve refahı içindir. Medeniyet de örgütlü mücadelenin tohumları arasında yeşerir. M. Kemal Atatürk’ün, “Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kuruluşun anası hürriyettir." Sözünde anlamını bulduğu gibi “Hürriyetçilik” vazgeçilmez ülkümüz olacaktır. Bu düşünce ile tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını sendikamız çatısı altında örgütlenmeye çağırıyoruz. Ant olsun hürriyete…”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43525

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647