• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°

KIRIKKALELİ ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

2019 yılında şehit olan Kırıkkaleli Üsteğmen Çelebi Bozbıyık’ın kanı yerde kalmadı. Kalleş saldırının faili kadın terörist 2 koruması ile birlikte MİT tarafından düzenlenen operasyonla öldürüldü.


SİHA DESTEĞİYLE

Terör örgütü YPJ'ye MİT tarafından düzenlenen operasyonda, örgütün eş başkanı SİHA desteğiyle etkisiz hale getirildi. Şanlıurfa'nın Suruç sınırındaki Ayn el-Arab bölgesinde faaliyet yürüten güvenlik güçleri, terör örgütü YPJ'ye yönelik operasyon düzenledi. YPJ/PKK Kobani Savunma Bürosu Eş Başkanı Ronahi Kobane kod adlı Ranya Henan iki korumasıyla yola çıktı. Önceki gün öğle saatlerinde yola çıkan terörist grubu, MİT'in SİHA destekli gerçekleştirdiği nokta operasyonla öldürüldü.

TAM İSABET 

Aracın köy ve mezraların bulunduğu bölgeden uzaklaşınca, ıssız bir noktada hareket halindeyken akıllı mühimmatla tam isabetle vurulduğu öğrenildi. Hurda yığınına dönen araçta bulunan YPJ/PKK'nın sözde Savunma Bürosu Eş Başkanı Ranya Henan ile korumaları Rodin Abdulkadir Mouhammad ve Cihan Nidal Ali öldürüldü.

SALDIRININ FAİLİ

Kadın teröristin 15 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekat bölgesinde Üsteğmen Çelebi Bozbıyık ile Uzman Onbaşı Mesut Çelik'in şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı hain saldırının da faili olduğu belirlendi. Kadın terörist Ranya Henan, ABD'li üst düzey generallerin Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında bu kişilerle görüşmeleri sağlayan isim olarak da biliniyordu.

Haber Yorumları


Rüştü Bozbıyık
Can yakanın, gün gelir canı yanar ama bu gencecik fidanlar hayatının baharında yaşamdan koparılıyor. Kahrolsun teröre destek verenler...

Yorum Yaz

97537

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647