• Dolar
    32.595
  • Euro
    35.002
  • Ç.Altın
    4.084
  • Altın
    2.450
KIRIKKALE
27°
02:18

Öğleye kalan Süre

ÖNAL; ‘SULAKYURT ÇİFTÇİSİ 120 LİRA YERİNE 825 LİRA ÖDÜYOR’

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Sulakyurtlu çiftçilerin ilçede ki sulama barajından suyu pahalı kullandıklarını ifade etti.


SORU ÖNERGESİ VERDİ 

CHP Milletvekili Önal, Sulakyurt Sulama Barajı’ndan faydalanan çiftçilerin durumu ile alakalı Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’ye soru önergesi verdi. Önal konuya ilişkin önergesinde ‘Kırıkkale ilimize bağlı Sulakyurt ilçemizde 2018 yılında yapımı tamamlanan sulama barajından, başta Hamzalı, Yeşilyazı, Sarımbeyli köylerimiz olmak üzere, birçok köyümüzde on binlerce dönüm arazinin sulanması amaçlanmıştır. Bilindiği üzere, çiftçilerimizin su kullanımı, Devlet Su İşleri ve sulama birlikleri vasıtasıyla yaptırılırken Sulakyurt'ta bu durum yerel yönetimin yetkisine bırakılmıştır.’ dedi. 

UYARIYORUZ 

Önal ‘Ülkemizin değişik bölgelerinde su tüketimi karşılığında çiftçilerimizden dekar başına ortalama 120 TL talep edilirken Sulakyurt'ta dekar hesabı yerine metreküp hesabı yapıldığı için çiftçilerimizden aynı tüketim karşılığında 825 TL talep edilmektedir. Mazot ve gübre fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle zor günler geçiren Sulakyurtlu çiftçilerimiz, bir de su kullanımında karşı karşıya kaldıkları bu zamlı tarife nedeniyle kara kara düşünmektedirler. Başta buğday, arpa, ayçiçeği, pirinç ve mısır olmak üzere birçok ürünün ekildiği bölgede sulama maliyetlerinin acilen düşürülerek çiftçilerimize destek olunması konusunda iktidarınızı uyarıyoruz.’ ifadelerini kullandı. 

 

  

İlginizi Çekebilir

ÖNAL; KESKİN AK PARTİ DÖNEMİNDE KÜÇÜLDÜ

İlginizi Çekebilir

ÖNAL; KIRIKKALE TARİHİN EN ZOR GÜNLERİNİ YAŞIYOR

İlginizi Çekebilir

SU SORUNUNU ÇÖZMESİ GEREKENLER ORTADA YOK

Haber Yorumları

Yorum Yaz

41907

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647