• Dolar
    32.331
  • Euro
    35.090
  • Ç.Altın
    3.944
  • Altın
    2.298
KIRIKKALE
21°
02:25

İkindi'ye Kalan Süre

SİLAH MÜZESİNDE GERİ SAYIM

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu A.Ş Silah Fabrikası bünyesindeki silah müzesinin yapım aşaması bitmek üzere. Müzenin bu yıl içerisinde yeni yerinde ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor.


500 ESER

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKEK) A.Ş tarafından kent merkezinde geçen yıl başlanın müzenin yapımı tamamlanmak üzere. Müzede, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün envanter defterlerinde kayıtlı, hepsi orijinal, yaklaşık 500 eser sergilenecek. Şu ana kadar özel izinle gezilen müze, birkaç ay içerisinde yeni yerine taşınmasıyla herkese açık olacak. Eski yerinde 15 Temmuz 1990'da ziyarete açılan müzede, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra İstanbul ve Karadeniz halkından toplanarak Anadolu'ya kaçırılan eserler sergileniyor.

SİLAH VE ÇEŞİTLİ SAVAŞ ALETLERİ YER ALIYOR

13. ve 14. Yüzyıldan bugüne kadar koruyucu, delici, kesici, ateşleyici olmak üzere materyallerin tasnif edildiği müzede, Osmanlı döneminde kullanılan silah, miğfer ve çelik yelekler de bulunuyor. Paha biçilemeyen eserler bulunan müzede, 14'ncü yüzyıla ait ok ile kılıç gibi silahlara karşı korunmak amacıyla yapılan bir zırh gömleği ve miğfer dikkati çekiyor. Osmanlıların ilk kullandığı ateşli silahların bulunduğu müzede, batı ülkelerinde 15. ve 16. Yüzyıllarda kullanılan silahlar ve çeşitli savaş aletleri de yer alıyor.

MKE ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ YER ALIYOR

Silah Müzesi'nde ayrıca "gazi silah" olarak nitelendirilen ve Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan'a ait tüfek de sergileniyor. Bütün bu eserlerin yanı sıra, MKEK A.Ş tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen birçok silahın sergileneceği müzenin yeni binasında, bazı silahların simülasyon cihazlarıyla vatandaşların kullanmasına imkan verilecek. Ziyaretçiler, sanal müze, arttırılmış gerçeklik ünitesi, sanal gerçeklik uygulaması ve silah animasyonlarının üretilmesi gibi alanları da gezebilecek.

İlginizi Çekebilir

BULUT İYİ PARTİ’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İlginizi Çekebilir

ÇİFTÇİ; KADINA ŞİDDET DURMUYOR

İlginizi Çekebilir

ŞOFÖR KALP KRİZİ GEÇİRDİ TANKER ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

18693

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647