• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°

SON TOPLANTISI MI?

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yeni hizmete giren kent yönetim merkezinde meclis toplantısına başkanlık yaptı. ‘Son toplantım olabilir’ dediği ileri sürülen Saygılı’nın istifasının cebinde olduğu ve genel merkezden haber beklediği iddia edildi.


DEPREM YERİNİ SİYASETE BIRAKIYOR

Deprem gündemi yavaş yavaş yerini siyasi gündeme terkediyor. 6’lı masanın aday belirlemesi ve bunun üzerine Meral Akşener’in çıkışı, dikkatleri bir anda siyasete çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim için 14 Mayıs tarihini yinelemesi ve 10 Mart’ta seçim yenileme kararı alacak olması aday olacak isimleri de hareketlendirdi.  İsmi uzun süredir milletvekili adaylığı için geçen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı içinde karar zamanı geldi.

PAZARCIK’TA GÖREVLİYDİ

Kahramanmaraş depremi sonrası Pazarcık’ta Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile  birlikte görevlendirilen Saygılı, uzun zaman sonra Kırıkkale’ye gelerek Mart ayı belediye meclis toplantısına katıldı. Genelde meclis toplantılarına başkanlık yapmaması ile bilinen Saygılı’nın deprem bölgesinden gelerek yeni açılan kent yönetim merkezinde toplantıya başkanlık yapması dikkat çekti. Saygılı’nın yakın çevresine ‘son toplantım olabilir’ dediği öğrenildi.

İSTİFASI CEBİNDE

AK Parti’den milletvekilliğine aday olacak belediye başkanları için son tarihin 16 Mart olduğu biliniyor. Bununla birlikte aday adayı olacak belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan onay almadan istifa etmemeleri talimatı verildi. Başkan Saygılı’nın genel merkezle temaslarını sıklaştırdığı ve istifasının cebinde olduğu, onay gelmesi durumunda 16 Mart’ta istifasını kamuoyuna duyurarak milletvekili aday adaylığını açıklaması bekleniyor.  

2 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Saygılı’nın istifa etmesi durumunda bu defa yerine kimin belediye başkanı olacağı sorusu da tartışılıyor. Kamuoyunda öne çıkan iki isim Başkan Vekili Çakır Yıldırım ve Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır. Her iki isimde Saygılı’nın kontenjanından meclise girmişlerdi. Parti teşkilatının Bakır’dan yana olduğu, buna karşılık meclis üyelerinin Yıldırım’ı desteklediği, bu iki ismin dışında Mustafa Demirbaş’ın da Saygılı’nın istifası halinde başkanlık için nabız yokladığı  gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

GENÇ EMLAKÇI ÖLDÜRÜLDÜ

İlginizi Çekebilir

ÇELEBİ’DEN ADAYLIĞI HAKKINDA AÇIKLAMA

İlginizi Çekebilir

KAPLAN ADAYLARA SESLENDİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

29293

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647