• Dolar
    32.319
  • Euro
    35.095
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.310
KIRIKKALE
21°
06:20

İmsak'a Kalan Süre

TOKİ KIRIKKALE’Yİ DE EKLEDİ; MERKEZE 200 SOSYAL KONUT YAPILACAK. İŞTE DETAYLAR

TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Kırıkkale’ye ilk etapta toplamda 919 konut yapılacak. Dün listede yer almayan merkeze 200 konut yapılacağı açıklandı.


BÜYÜK İLGİ VAR

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal konut projesinde detaylar belli oldu. Dün açıklanan projeye bugün 300 bine yakın başvuru olduğu kaydedildi. Proje kapsamında dün açıklanan listede Kırıkkale’den Bahşılı’ya 53, Çelebi’ye 63, Delice’ye 126, Çerikli’ye 201, Karakeçili’ye 123, Keskin’e 79 ve Sulakyurt’a 74 konut yapılacağı duyurulmuştu. TOKİ bugün yayınladığı listede Kırıkkale merkeze de 200 konut yapılacağını ilan etti. 

BULUT AÇIKLAMA YAPTI

Projenin detayları ile ilgili TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıklama yaptı.  Bulut, 18 yaşından büyük herkesin başvurabileceğini, 18 yaşından büyüklerin ailesiyle yaşaması halinde yine başvuru yapabileceğini belirtti. Kura sistemiyle konutların belirleneceğini belirten Bulut, ödemelerin de sözleşme imzalanmasıyla birlikte başlayacağını ve vatandaşların evlerine kısa süre ödeme yaptıktan sonra kavuşacağını kaydetti.

BAŞVURU ÜCRETİ GERİ İADE EDİLECEK

TOKİ evlerinin kiraya verilebileceğini ancak satış konusunda bazı tedbirlerin alınacağını ve bir süre satışlarına izin verilmeyeceğini söyleyen Bulut, arsa ve eve aynı kişinin aynı anda başvuru yapamayacağını, imarlı arsası olanların da arsa için başvuru yapamayacağını ifade etti.  Bulut ayrıca kura çıksa da çıkmasa da başvuru ücretinin vatandaşlara anında geri ödeneceğini açıkladı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN

TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamaları şöyle: Çok büyük bir yoğunluk var. 31 Ekim'e kadar başvurular devam edecek. Başvuru süresi içinde bugün ya da 31 Ekim'de başvuran arasında fark yok. Müsterih olsunlar. Vakitleri varsa bankalar önünde beklesinler ama vakitleri yoksa buralarda mesailerini harcamasınlar. 290 bine yakın başvuru oldu. e-Devlet üzerinden TC kimlik numarasına göre başvuru yapıyoruz. Oradan başvuramayanlar bankalara gidiyor.

ARSA VE İŞ YERİ BAŞVURULARI 10 EKİM'DE BAŞLAYACAK

Hem konut, hem arsa hem iş yeri başvurusunu hemen başlatsak yığılma olacaktı. Böyle talepler olunca arsa ve iş yeri başvurusunu 10 Ekim'e çektik. 7 Kasım'a kadar başvurabilecekler. Vatandaşımız TOKİ'ye duyduğu güvenle ihtiyaç da var. Vatandaş fırsat gibi görebilir ama hükümetimiz ve biz hizmet olarak görüyoruz.

18 YAŞINDAN BÜYÜK HERKES BAŞVURABİLECEK

18 yaşından büyükse artık kendi yuvasını kurmak için çaba kurmaya başlamıştır. Evi ailesi üstüne olsa da başvuru yapabilir. Ailesiyle yaşıyorsa hane halkı geliri değil, sadece kendi kişisel geliri 18 bini aşmıyorsa başvuru yapabilir.

EV VE ARSA BAŞVURU ŞARTLARI

Evi olan arsaya başvuru yapamıyor. Arsası olan eve başvurabilir. Hem konut hem arsa için başvuru yapılamaz. Herhangi bir yerde imarlı arsası olan da başvuramaz.

Arsa 100 bin hakkının 40 bini müstakil, 60 bine yakını müşterek. Arsa 350-500 metrekare arsaysa müstakilse Müstakil Ev yapıyor. Müşterekse müştereken inşaat yapması lazım.

BAŞVURU BEDELİ İADE EDİLECEK

Başvuru bedeli 500 lira, kura çıkmazsa başvuru bedeli hemen iade edilecek. Kura çıktından sonra ön 500 lirasını yatıran insanlara 500 lirasını geri vereceğiz. Konut belirleme kuraları olacak, kaçıncı kat, hangi daire diye. Sonra sözleşme imzalamaya davet edeceğiz ve sonra taksit ödemeleri başlayacak. İnşaat başladıktan sonra çok az taksit ödedikten sonra evlerine girebilecekler.

KÜTÜK NEREDEYSE ORADAN DA KONUT SEÇİMİ YAPILABİLİR

1 yıllık ikamet ettiği yerde başvurabilir. Nüfusunun kayıtlı olduğu yere de başvurabilir. Kütüğünüz mesela Ankara'daysa isterseniz Ankara'dan da başvurabilirsiniz.

PEŞİNAT İÇİN KREDİ KULLANIMI YAPTIRILABİLİR

Yüzde 10 peşinat isteniyor. Peşinatı ödemekte olanlar için yüzde 10'a çektik. Bunu da kredi olarak kullanılması için yardımcı olabiliriz.

TAKSİT ARTIŞLARINA SINIRLAMA GETİRDİK

Taksitler 2380 liradan başlıyor. Aynı proje içinde fazla yüksek çıkmaz. Yüzde 10'luk artış ya olur ya olmaz. Memur maaş endeksine göre artış yapılıyor. TOKİ yüzde 5-6'lık zamlar yapılıyordu. Geçen yıl en son yüzde 25 zam yaptık. Memur maaşına kümülatif yüzde 80'lere varan zam gelmişti.

EVİN ÖDEMESİ BİTMEDEN SATILAMAYACAK, KİRAYA VERİLEBİLİR

Evin ödemesi bitmeden satamazsınız. Borcunu kapatma imkanı vermedikçe borcunu kapatıp yine satamaz. 3-4 yıl boyunca borcunu kapatsa da satış yapma hakkını elinden alacağız. Alan kişi kiraya verebilir.

BAŞVURULAR KADEMELİ YAPILACAK

Başvurular, yoğunluğu önlemek amacıyla T.C. numarasının son hanesine göre kademeli yapılacak. Bu kapsamda, "T.C. kimlik numarasının son hanesi; 0 olan vatandaşlar 14 Eylül Çarşamba, 2 olan vatandaşlar 15 Eylül Perşembe, 4 olan vatandaşlar 16 Eylül Cuma, 6 olan vatandaşlar 17 Eylül Cumartesi, 8 olan vatandaşlar 18 Eylül Pazar günü" başvuru yapabilecek. 19 Eylül tarihinden itibaren ise sınırlama olmaksızın başvurular alınacak.

PEKİ PROJEYE KİMLER BAŞVURABİLECEK?

•             Gençler, emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler bu projeden öncelikli olarak faydalanacak.

•             Genç kategorisine 14 Eylül 1992'den sonra doğanlar müracaat edebilecek.

•             Aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak.

•             Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak.

•             Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

ÖTE YANDAN KONUT FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE:

2+1 konut:  608 bin lira (2 bin 280 lira taksit, 240 ay vade)

3+1 konut: 850 bin lira (3 bin 187 lira taksit, 240 ay vade)

Başvuru bedeli: 500 lira

ARSA FİYATLARI

350-500 metrekarelik arsalar: 192 bin 500 lira (1604 lira taksit, 10 yıl vade)

Hisseli parseller: 112 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla (937 liradan başlayan taksit, 10 yıl vade)

Başvuru bedeli: 500 lira

İŞ YERİ FİYATLARI

350-350 bin liradan başlayan fiyatlarla (2 bin 633 liradan başlayan taksit, 120 ay vade)

Başvuru bedeli: 2 bin lira

 

 

İlginizi Çekebilir

ATILAN ASFALTLARIN BEDELİ KIRIKKALELİLERE ULAŞMAYA BAŞLADI

İlginizi Çekebilir

DÜĞÜN EVİ CENAZE EVİ OLDU; İLGÜN HAYATINI KAYBETTİ

İlginizi Çekebilir

ASKON KIRIKKALE TROY’DA

Haber Yorumları

Yorum Yaz

46172

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647