• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
04:19

İmsak'a Kalan Süre

VALİ MAKAS; KIRIKKALE DEVLET DENİNCE AKAN SULARI DURDURAN BİR ŞEHİR

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Makas Kırıkkale’de görev süreleri içerisinde izleyecekleri yol haritasını çizdi, Kırıkkale’nin önemine ve özelliklerine dikkat çekti.


GÜVENLİ BİR ŞEHİRİZ

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ilk basın toplantısını düzenlendi. Beraberinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen ile birlikte yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Vali Makas bir aylık süredeki izlenimlerini paylaştı. Vali Makas “Bizim şiarımız, Ata'mızdan ceddimizden öğrendiğimiz üzere hep insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıdır. Önce insandır. Burada başlangıçta da belirttiğim üzere sırlı duayı aramaya geldik. İnsanımızdan dua almaya geldik. Fikri, zikriyatı ne olursa olsun vatandaşımız kendini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık, aidiyetliyle bağlı hissediyorsa, hizmet aldığına inanıyorsa biz başarılı olduk diyebiliriz. Bütün hizmetlerimizde bu böyle olacak. Ama mülki idarenin, valiliğin kaymakamlığın birinci vazifesi malumunuz tasarruf emniyetini sağlamaktır. Nedir o tasarruf emniyeti? Emniyetimiz ve jandarmamızla göğsünü gere gere güven içinde vatandaşımız sokağa çıkabiliyorsa 24 saat boyunca o zaman diyebiliriz ki biz devleti yönetebiliyoruz. Tasarruf emniyeti yoksa istediğiniz kadar zengin olun. Eğer huzurunuz yoksa güvenli bir şehirde yaşamıyorsanız bunun hiçbir ehemmiyeti yok. Öncelikle Kırıkkale'mizin insanına ben teşekkür ediyorum. Hakikaten Kırıkkale asayiş olayları bağlamında Türkiye'de 81 vilayette güvenliğini sağlamış, güvenli şehir bağlamında ilk onlardadır. Bu neden kaynaklı? Valisinden, emniyetinden, jandarmasından değil Kırıkkale insanının güzelliğinden kaynaklı. Kırıkkale insanımız milliyetçi, muhafazakar devletine, milletine bağlı, polis ve jandarmasına saygılı, devlet deyince akan suları durduran bir şehir. Bu başarının baş mimarı öncelikle Kırıkkaleli hemşehrilerimizdir” diye konuştu.

 

KIRIKKALE SAVUNMA SANAYİNİN KALBİ

Bir aylık görev süresindeki Kırıkkale izlenimlerini paylaşan Vali Makas “Kırıkkale ilçe olduğunda 320 nüfusu var. MKE o dönemde en fazla istihdama sahipmiş. Daha sonra ilçelerle beraber 380 binlik bir nüfusun olduğundan bahsediliyor. Ama bugün 280 binlerde. Gelişen Türkiye'de metropol kentlerin büyüdüğü bir geçmişte olabilecek bir şey buna gocunmayacağız. Bizim birinci derdimiz nüfusu artırmak. Nüfusta neyle artırılır? Istihdamla arttırılır. Ankara'nın hemen yanı başında olmamız bizim için aslında geçmiş itibariyle biraz dezavantaj olmuş. Çünkü çıkan kardeşimiz buradan hemşerimiz direkt gurbete gitmiş. Orada ticaret orada istihdam imkanı bulmuş. Ama bugün biz bu nüfusu nasıl geri kazanabiliriz? Bunun hesabını yapmakla mükellefiz. Bu konu herkesin derdi olmalı. Kırıkkale'yi eski haline nasıl çevirebiliriz? Bunun için de istihdamı arttırmamız gerekiyor. Malumunuz Kırıkkale silaha adını veren bir şehir. Türkiye savunmasının kalbi olan bir şehir. Devletimiz zaten burayı hassas bölge olarak belirlemiş. Silah OSB'den Roketsan'a, Makine Kimya'dan, Jandarma Lojistiğe kadar bu gelişmelerle hızlı bir şekilde tekrar eski temposuna dönmüş. Bunu hızlandırma bağlamında ne yapabiliriz? Bunun derdiyle dertleneceğiz” ifadesini kullandı.

KÖYLERİMİZİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRECEĞİZ

Makas “Sadece istihdam değil. İnsanımızı tekrar daha iyi yaşanabilir bir şehir imkanlarıyla geri çekmek. Bu da bir farklı yöntemimiz. İnşallah bunu da deneyeceğiz. Köylerimize yavaş yavaş çıkıyoruz. Ben 8 ilçede hem kaymakamlık hem de belediye iadeyi ziyaretleri hem de muhtarlarla tanışma toplantılarını gerçekleştirdim. Tabi buralarda çalışma ziyaretleri de yapacağız. Genel itibariyle köy altyapısı noktasında çok sıkıntılı değiliz. Bizden önceki görev yapan arkadaşlar belki de Türkiye’de ilk olan beton yol çalışması başlatmışlar. Biraz köy içlerinde sıkıntımız var. İnşallah onu da kurmuş olduğumuz parke fabrikalarıyla beraber destekleyerek en kısa zamanda daha yaşanılabilir köyler haline getireceğiz” sözlerine yer verdi.

 

KURUMLARDAN BRİFİNG ALMAYA BAŞLADIK

Kurumlardan brifing almaya başladıklarını hatırlatan Vali Makas “Özel idaremizden aldık. Üniversitemize bir iadeyi ziyarette bulunduk. Orada kısa olsa da bilgiler aldık. Diğer kurumlara da devam edeceğiz. Kötü bir durumda değiliz. Ortalamanın üstündeyiz. Türkiye'nin son 20 yılda kazanmış olduğu büyüme ivmesini yakalamış bir vilayetiz. Güzel şeyler yapılmış. Ama biz üstüne ne koyabiliriz? Daha yaşanılabilir hale nasıl getirebiliriz? Onun hesabını yapacağız. İlk fotoğrafta benim gördüğüm bunlar. Hedef olarak da belirttiğim her bir işi beraberce yapmak için yol yürüyeceğiz. Bu tek başına bir valinin yapabileceği iş değil, tek başına siyasetin işi değil, tek başına kurumların işi değil. Hep birlikte tek yumruk halinde yapabileceğimiz iş” dedi.

İlginizi Çekebilir

ARKADAŞLARINA KIZAN ŞAHIS KURŞUN YAĞDIRDI

İlginizi Çekebilir

KUBAT KONSERİ İPTAL EDİLDİ

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİ’DE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14056

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647