• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
22°

YUKARIMAHMUTLAR İMAMI UMRE PARASINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADI

Kırıkkale'de bir imam ailesi ile birlikte umreye gitmek için biriktirdiği 84 bin TL’yi depremzedelere bağışladı.


DİYANET VAKFI’NA TESLİM EDİLDİ 

Kırıkkale’nin Yukarımahmutlar köyü imamı Ahmet Taş ve 2 kızı, 2 yıldır Umre’ye gitmek için maaşlarından biriktirdikleri 84 bin TL’yi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem bölgelerine gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi ile iletişime geçti. Yetkililerde görüşen Taş, kızı Rabia Taş ile birlikte vakıfa giderek biriktirdikleri umre parasını bağışta bulundu. 

OĞLUM RÜYASINDA GÖRDÜ 

Ahmet Taş, “Öncelikle Rabbim kabul etsin. Rabbim bizi riyadan korusun. İki yıldır özelikle kızlarımla birlikte maaşlarından artanları bize gönderiyorlar ve umreye gitmek içi biriktiriyorduk. 84 bin TL biriktirdiler. O sırada deprem olunca düşündüm ve çocuklara söyledim. Parayı deprem bölgesine göndersek diye. Yine de ilk önce verip vermemek konusunda kararsız kaldık. Sonra 11 yaşındaki oğlum rüyasında ‘Baba bu akşam deprem bölgesine gidiyorsun ve oradan 3 tane çocuk alarak geldin’ deyince düşünecek bir şey yok dedik. Bunun üzerine en kolayı para vermek. Enkazdan çıkan yaralıları ve koşturan insanları görünce biz en kolayını yapmış gibi geliyor. 84 bin lira biriktirmiş çocuklarım onu da Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesine bağışladık” diye konuştu.

GEÇEN YIL PLANLAMIŞTIK

Ahmet Taş’ın Erzurum’da öğretmen olan kızı Rabia Taş ise, “Yarıyıl tatili dolayısıyla ailemin yanına gelmiştim. 2 senedir umreye gitmek için para biriktiriyorduk. Aslında geçen yıl gitme girişiminde bulunduk ama nasip olmadı. Umreye gitmeyi çok istiyorduk ancak bizimki istekti, deprem bölgesindeki vatandaşların ki ise yaşama ihtiyaçları var diye düşündük. Bu yüzden oraya gönderelim dedik. Bizim elimizden gelen buydu. Keşke daha fazla yapsak. Malımızla değil de oraya gidip bedenen yapabilseydik. Allah onlara yardım etsin” dedi.

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 96 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

İlginizi Çekebilir

OĞLUNDAN NAKLEDİLEN KARACİĞERLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

İlginizi Çekebilir

SAĞLIK BAKANLIĞI KIRIKKALE’YE 59 İŞÇİ ALACAK

Haber Yorumları

Yorum Yaz

86915

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647