• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
22°

ENGİNYURT; MEHMET BU KADARIDA FAZLA OLDU

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Kırıkkaleli esnaflarla ve partilileriyle bir araya geldi.


KIRIKKALE'YE GELDİ

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, İl Başkanı Tolga Ersan ve  Merkez İlçe Başkanı Nahit Günay’la birlikte Sur Ciğer Restaurantta basın mensupları ve Kırıkkaleli esnaflarla buluştu. Ekonomi hakkında açıklamalarda bulunan Enginyurt, iktidarı topa tuttu. Enginyurt ayrıca, ülke gündeminde olan Mustafa Ceceli ve Mehmet Özhaseki konuşması hakkında da yorumlarda bulundu. 

HURAFE ANLATIYOR 

Enginyurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bir Türkiye düşünün ki, bakanlık yapmış bir şahıs Mehmet Özhaseki, dün cumhurbaşkanının karşısında öyle bir hurafe anlatıyor ki bu hurafeyle yönetildiğimizi görünce, duyunca üzülmemek elde değil. Mustafa Ceceli diye bir sanatçı hacca gitmiş, hac da tavaf yapamıyorum diye Mehmet Özhaseki’yi aramış, ‘Efendim tavaf yapamıyorum’ demiş. Özhaseki de sormuş ‘Ne oldu, bir engel mi var?’ diye.  Ceceli de, ‘Efendim göğsümde Türk bayrağı var, bayrağı gören ufak boyda, sarı saçlı, kara tipler etrafımı sarıyor, bayrağı öpüyor. Recep Tayyip Erdoğan’a dua ediyorlar’ şeklinde cevaplamış. Bu kadar büyük bir hareketiz diyor. Sayın cumhurbaşkanı da Mehmet Özhaseki’ye bakıyor, ‘Mehmet bu kadarı da fazla oldu. Takvada da bu kadar sınırsızlık olmaz’ diyor. O bile şaşkınlık yaşıyor bu ifadeler karşısında. Yani ülkenin geldiği durum maalesef batıl inançlarla yönetiliyor.” 

FAİZ ORANI YÜZDE 48

“Faiz haram deniliyor, faiz oranı yüzde 48. Ekonominin kitabını yazdık diyorlar, yazdıkları kitap Hitit dilinde, ne kendileri okuyabiliyor ne de uygulayabiliyorlar. Asgari ücreti 5 bin 500 yaptıkları günün ertesi gününde marketlerdeki zam oranı yüzde 10’u geçti. 5 bin 500 TL asgari ücret yaptık neyinize yetmiyor dediler. Kırıkkale’de ev kirası 2 bin TL’nin altında değil. Elektrik, doğalgaz, su faturası maalesef asgari ücret ortadan kalkıyor. Herkesin evinin önünde araba var diyorlar, Türkiye’nin refah seviyesi bu kadar yükseldi diyor Vedat Bilgin. Türkiye’de binek araba sayısı 13 milyon bunun da yarısı devlette ve kiralık araç olarak kullanılıyor. Türkiye’de bin kişiden 200 kişinin otomobili var ama her kapıda otomobil var diyerek dalga geçiyorlar. Çalışma bakanı diyor ki, ‘Türkiye’de refah seviyesi o kadar yükseldi ki’ diyor ‘Herkes çocuğunu okutabiliyor’ diyor, düşünebiliyor musunuz? Okuma hakkımızı bile AK Parti vermiş ve onların sayesinde çocuklarımız okuyormuş. AK Parti olmasa çocuklarımız okuyamayacakmış gibi algıyla Türkiye’yi çok kötü yöneten bir iktidar var.”

ESNAF BORCUNU ÖDEYEMİYOR

“Çiftçi gübre atamadı, buğday tarihinin en verimsiz dönemini yaşıyor, hayvancılar iflas etti, süt hayvancılığı yapanlar hayvanı kurbana gönderdi, tavuk yemi yumurtayı 2 TL’ye çıkardı, süt 20 TL ye ulaştı, esnaf iflas ediyor. Şu anda burada bulunduğumuz kafe elektrik, doğalgaz faturasını ödeyemiyor. Ödeyemediği için vergisini ödeyemiyor, ödeyemediği için bağ kurunu yatıramıyor. SGK’sını yatıramıyor ve sürekli yapılandırma yapıyor. Devlet vergi yapılandırması yapıyor, esnaf vergi yapılandırmasını ödeyemiyor. Bankalara borç almış başını gidiyor. Tüm tüketici kredileri, tüm Türkiye tarihinde en yüksek ve ödenemez duruma gelmiş. Türkiye’de 25 milyon insan haciz olmuş, icra takibi var ama ülkeyi yönetenler ülkenin durumuna çok iyi diyor, çok güzel yönetiyoruz diyor.  Ülkede hiçbir sıkıntı yok diyor ama hiç bir AK Partili sokağa çıkıp da Kırıkkale’de gezip, dolaşıp demiyor ki gelin bu milletin derdini dinleyelim.”

AK PARTİ İKTİDARI BİZİ SOYUYOR

“Makine Kimya ile ilgili geldik, Kırıkkale’de miting yaptık. Makine Kimya devredilmesin dedik, devredilirse bu süreç içerisinde bedelini Kırıkkale ödeyecek, sadece Kırıkkaleli çalışan ödemeyecek esnaf da ödeyecek dedik. Şu anda ne yapıyor makina kimya işçileri? Mecburen tayin yaptırıyor, sağa sola tercih yaptırıyor, gönderiyor. Bir şirket mantığı ile yönetmeye başladılar ve önümüzdeki süreçte göreceksiniz, Allah göstermesin AK Parti iktidarda devam ederse, makine kimyayı da satacaklar. Nasıl tank paleti sattılarsa, nasıl Türkiye’nin bütün fabrikalarını sattılarsa, Makine Kimya’yı da satacaklar. Biz diyoruz ki, şu an bulunduğumuz işletmenin en önemli maddesi şeker ve çay. Çayın paketi 70 TL olmuş, şekerin çuvalı bin TL olmuş, unun çuvalı 450 TL olmuş. Hala ülkeyi yönetenler diyor ki, ‘Ülkede sıkıntı yok’. Bakan, cumhurbaşkanı diyor ki, dünyadaki gelişmeler sebebiyle dolar arttığı için petrol artıyor, bizimle ilgisi yok diyor. Reel petrolün varili 130 dolar iken, 180 dolar iken petrol 7 TL’ydi. Bugün itibari ile reel petrolün varili 110 dolar. 2 TL 10 kuruş indirim yaptılar güya. Yarın 90 kuruş tekrar bindirim yapıyorlar. Milletle kafa buluyorlar, dalga geçiyorlar. Akaryakıtta geçen sene 1 litrede 2 TL vergi verirken, bu sene 7,5 TL vergi veriyoruz yani bir devlet vatandaşını soyar mı? Maalesef bizi soyuyor şuan AK Parti iktidarı.”

İlginizi Çekebilir

KILIÇDAROĞLU’NUN MİTİNGİNE İMAMOĞLU’DA GELİYOR

İlginizi Çekebilir

VALİ MAKAS’DAN KÜLLİYE İÇİN MEHMET AKİF’Lİ PAYLAŞIM

İlginizi Çekebilir

SOHBET VE MUHABBETİN YENİ ADRESİ; MEDCEZİR CAFE

Haber Yorumları

Yorum Yaz

72091

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647