• Dolar
    32.368
  • Euro
    34.953
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
21°
03:23

Öğleye kalan Süre

KARAKUŞ; TARİHTE HİÇBİR BELEDİYE BÖYLE DAVRANMADI

DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Karakuş, şehir geneline kurulan EDS’ne ilişkin “Üzülerek söylüyorum ki Kırıkkale tarihinde hiçbir belediye yönetimi bu kadar kendi vatandaşının aleyhine bir tutumun içerisine bile bile girmemiştir.” dedi.


DÜŞENE BİZDE VURALIM ANLAYIŞI 

Yazılı bir basın açıklaması yapan Karakuş, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin 7’den 70’e herkesi derinden etkilediğine dikkat çekerek “Vatandaşlarımız çok zor günlerden geçmektedir. Gelinen noktada yapılan maaş zamları dertlere deva olmamış, market poşetlerini doldurmaya yetmemiştir. Bizler biliyoruz ki asıl olması gereken gelir seviyesinin değil alım gücünün artırılmasıdır. Mevcut hükümet ve mevcut düzenle bu darboğazın düzelmesinin mümkün olmadığı artık ayan beyan ortadadır. Liyakat yoksunu kadrolar memleketi hallaç pamuğuna çevirmiş, Beştepe’den esen rüzgârla güzel ülkemizi oradan oraya savurmaktadır. Belediyemiz de bu düzene ayak uydurmaktadır. Tabiri caizse düşene bir de biz vuralım düsturuyla şehrin her noktasını elektronik denetleme sistemleri ile donatmıştır.” şeklinde konuştu.

GEÇİM KAPISI OLDU

Karakuş açıklamalarını şöyle sürdürdü; “EDS’ ye karşı itirazımız yok. Ancak asıl amacında kullanılırsa. Bugün geldiğimiz noktada elektronik denetleme sistemleri asıl amacının dışına çıkmış belediyenin geçim kapısı haline gelmiştir. Özellikle taksici ve dolmuşçu esnafımızın arşa değen yakıt fiyatlarıyla mücadelesi yetmiyormuş gibi geçimini kazandığı yollar tuzaklanmış, ceplerine iyice göz dikilmiştir. Ayrıca yayaların kullanması için var olan kaldırımlara yerleştirilen EDS ekipmanları ise halkımızı yine yolun ortasından yürümeye mahkûm etmiştir. İşin sonu düşünülmeden, biz yaptık oldu mantığıyla şehir yönetilmez. Onca yıldır görevde olup şehrin ihtiyaçlarından bihaber olmak bu olsa gerek.”

HALKA KULAKLARINI KAPADILAR

“Üzülerek söylüyorum ki Kırıkkale tarihinde hiçbir belediye yönetimi bu kadar kendi vatandaşının aleyhine bir tutumun içerisine bile bile girmemiştir. Kırıkkale Belediyesi yönetimi halka kulaklarını kapamıştır. Yapılan icraatların tamamına yakınında gösterişi ve siyasi istikballerini gözettiklerini açık yüreklilikle söyleyebiliyoruz. Bir örnek vereyim; halen şehrimizde atık su bedeli ücreti ödeyip kanalizasyon hizmeti alamayan mahallelerimiz mevcut olup atıklarının tahliyesi ilkel yollarla yapılmaktadır. Ne yazık ki memleketimiz bu hoyratça yönetim yüzünden hak ettiği noktaya bir türlü gelememiş, vatandaşa hizmet eden projeler yapılan israfın yanında maalesef azınlıkta kalmıştır. Bu şehrin haysiyetli insanlarının ceplerinden çıkan paraların ne kadar bilinçsiz kullanıldığına hepimiz şahit oluyoruz.”

PARA ÇARÇUR EDİLDİ

“Altyapısı tamamlanmamış bölgelere rastgele atılan asfaltların pek çoğu kısa süre sonra oluşan su patlakları sebebiyle tekrardan kazılmakta, amacını karşılayamamaktadır. Vatandaşın parası çarçur edilmektedir. Diğer taraftan iktidarın şehrimizdeki temsilcileri birbirlerini övüp, liderlerine methiyeler dizerken kaybolan Kırıkkale’nin geleceği umurlarında dahi değil. Önceden seçimden seçime de olsa vatandaşa hal hatır sorarlardı. Şimdi, vatandaşın karşısına çıkmaya yüzleri kalmadı. Artık şunu anlamamızın tam da vakti, bozan düzeltemez. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek hayalperestliğin ötesindedir. Onca yıldır yapamayanın yine yapamayacağını söylemek ise gerçekliğin ta kendisidir.”

POTANSİYELİN FARKINDAYIZ

“Bizler yapılan iyi işlerin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Siyasi kimlik gözetmeksizin, akla, mantığa ve ihtiyaca uygun olduğu sürece desteklemekten geri durmayacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz. Ancak, şehrin öncelikli sorunları varken onları görmezden gelip, rant ve reklam uğruna gereksiz yere harcanan her bir kuruşun hesabını sormakla mükellefiz. Şehrimizin potansiyelinin farkındayız. Daha yaşanılabilir bir Kırıkkale’yi hep birlikte inşa edeceğimize eminiz. Bizler kadrolarımızın ehliyetine güveniyoruz. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan önderliğinde liyakatli kadrolarımızla istişare ederek aldığımız kararlarla bu işin altından kalkacağımızdan şüphemiz yok.”

DEVA KADROLARI GÖREVE GELİYOR

“Demokrasi ve Atılım Partisi, cumhuriyet tarihinin en planlı, programlı partisi olarak 2023 seçimlerine kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla katılacaktır. Şuana kadar 11 adet eylem planımızı detaylandırarak, tarih ve bütçelerini içerecek şekilde açıkladık. Bunları eylül ayı sonuna kadar 22’ye tamamlayacağız. Partimize ve Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’a karşı göstermiş olduğunuz teveccühlerden dolayı hepinize minnettarız. İktidar yolunda her geçen gün daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Hem Kırıkkale’yi hem de Türkiye’yi bu liyakatsiz kadrolardan kurtaracağız. DEVA kadroları göreve geldiğinde bambaşka bir Kırıkkale bambaşka bir Türkiye olacaktır.”

 

İlginizi Çekebilir

ÖZEL ÇOCUKLAR HAYRAN BIRAKTI

İlginizi Çekebilir

DÜĞÜN EVİ CENAZE EVİ OLDU; İLGÜN HAYATINI KAYBETTİ

İlginizi Çekebilir

KAPLAN; ORSAV ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATIYOR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

91649

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647