• Dolar
    32.328
  • Euro
    35.099
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.307
KIRIKKALE
21°

KARAKUŞ; TEHDİT EDİLDİM TUŞPA GRUP; İDDİALAR ASILSIZ

DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş tarafından gündeme getirilen Çalılıöz Köprü yanında ki inşaat ile ilgili taraflar açıklama yaptılar.


KOROZYON RİSKİ 

DEVA Partisi İl Başkanı Karakuş, önceki gün yaptığı açıklama da Çalılıöz Köprü yanında uzun süredir yapılmayan inşaat için “Samsun Bulvarı üzerinde olan bulunan yapıda korozyon riski varken, ayrıca o dönemden günümüze mevzuatlar değişmişken, tadilat ruhsatı verilerek, o dönemde ki mevzuata mütevellit yapı denetimsiz olarak inşâsına devam etmektedir. Bu akla ziyan durumu kamuoyuna sunuyor, belediyemizden bir açıklama bekliyoruz.” demişti. 

YARIM BIRAKILDI 

Karakuş dün yaptığı açıklama da ise “Söz konusu basın açıklamasını yapmadan önce raporu veren üniversite yetkilisi ve gerekli mercilerle görüşülmüş akabinde açıklama yapılmıştır. Uzun süre atıl bekleyen yapılarda korozyon riski olmaktadır. Ayrıca 2010 yılında yarım bırakılmış bir inşaatın inşasına o günün mevzuatları ile devam edilmesi akla ve bilime aykırıdır. Böyle bir durumda belediyemizin sağır ve dilsiz olması, aldığı kararların akıl ve bilimden uzak olmasını halkımızın takdirine bırakıyoruz.” dedi. 

TEHDİT EDİLDİM 

Karakuş “Basın açıklaması yapıldıktan sonra binanın müteahhidi olduğunu söyleyen şahıs beni arayarak tehdit etme gafletinde bulundu. Tehditlere boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından bilinmelidir. Bizler DEVA Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı olarak şehrimizin geleceği için gece gündüz demeden çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki birilerinin uykularını kaçıracağız. Ama ne olursa olsun Kırıkkale sevdamızdan bir adım geri atmayacağız.” ifadelerini kullandı. 

2.DERECE İKEN HAZIRLANDI 

Adı geçen  firma olan TUŞPA Grup ise iddialara cevap verdi.Firmadan yapılan açıklama da “108 bağımsız bölüm sahibi ile firmamız TUŞPA GRUP arasında 2022 yılında anlaşma sağlanmış olup gerekli işlemlere o tarihte başlanmıştır. Bahsi geçen yapının projesi 2010 yılında 1.derece deprem bölgesi kabul edilerek hazırlanmıştır. Fakat şu an 3.derece deprem bölgesi kabul edilen alan içerisinde bulunması sebebiyle deprem yönetmeliğine uygundur. Tarafsız bir kurum olan Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan raporda; gerekli testler yapılarak yapının inşaatının devamında hiçbir sakınca bulunmadığı ifade edilmiştir.”

ŞAHIS VE KURUMLARI ZAN ALTINDA BIRAKMIŞTIR

“Yapılan basın açıklamasında gerçeği yansıtmayan bu iddialar görevlerini düzenli şekilde yerine getiren şahıs ve kurumları zan altında bırakmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, siyasi amaçlar ile yanlı açıklamalar yapılmaması için sorumlu kişi ve kurumlara cevap hakkı tanınması, bilgi talep edilmesi, haberin ve açıklamanın doğru bir şekilde kamuoyuna yansıtılması gerektiğini hatırlatır, gerçeğin ortaya çıkarılması için yasal haklarımızı kullanacağımızı da ifade ederiz.” denildi. 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

DEVA KIRIKKALE TEŞKİLATINDA DEPREM; HEPSİ İSTİFA ETTİ

İlginizi Çekebilir

KARAKUŞ; 1.DERECE İLLER ARASINDAYIZ ÇOK GEÇ DEMEDEN HAREKETE GEÇELİM

Haber Yorumları

Yorum Yaz

15584

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647