• Dolar
    32.355
  • Euro
    35.158
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.301
KIRIKKALE
21°
00:5

Akşam'a Kalan Süre

MİLLİ PARK GİBİ MİLLET BAHÇESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile yapılan millet bahçesinde sona gelindi. AK Parti Milletvekili Ramazan Can, millet bahçesinin doğal görünümü ile adeta bir milli park gibi olduğuna dikkat çekti.


TESLİM TARİHİ 5 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapımına 2020 Kasım ayında başlanan Kırıkkale Millet Bahçesi’nin önemli bir bölümü tamamlandı. Beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar ile millet bahçesinde incelemelerde bulunan Milletvekili Can, bahçenin 5 Ağustos’da teslim edileceğini söyledi. Yüklenici Firma olan Türem-Binko ortaklığı yöneticilerinden bilgi alan Can, aslında bahçenin Haziran ayı içerisinde teslim edileceğini ancak pandemi nedeniyle teslim tarihinin 5 Ağustos’a ertelendiğini söyledi.

İÇİNDE NELER VAR?

450 bin 909 metrekare alan üzerine yapılan millet bahçesinin ilk etap bölümünün 388 bin metrekare olduğunu belirten Can, 67.289.000 TL sözleşme bedeli ile ihalesi yapılan 1.etap millet bahçesi inşaatında; millet kıraathanesi, bitki müzesi, mescid, kafeteryalar, meydanlar, çim aktivite alanı, koruluk, mesire alanı, çim amfi, otoparklar, bisiklet parkuru, koşu parkuru, yürüyüş yolları, spor alanları (tenis, futbol, basketbol), çocuk oyun alanları, macera adası, seyir ve dinlenme terasları ve iskelelerden oluştuğunu kaydetti.

3 BİN 650 YENİ AĞAÇ DİKİLDİ

Can ‘Kırıkkale Millet Bahçemiz; içinden Kızılırmak geçen, 3 doğal göleti olan, Konya yolu sağında Kayseri yolu solunda muhteşem bir bahçe olmuş. Mevcut ağaçlara ilaveten toplamda 3 bin 650 adet ağaç dikilmiş. Burayı şöyle anlatabilirim milli bir park içerisine kurulmuş bir millet bahçesi diyebiliriz. Doğal güzelliği ile Ankara’dan ve çevre illerden ziyaretçi kabul edecek bir esere sahip oluyoruz. Şehrimize millet bahçesi kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Murat Kurum Bakanımıza teşekkür ederim’ dedi. Yüklenici firma yöneticilerine de teşekkür eden Can, 1.sınıf işçilik ve emek harcandığını, firmanın kaliteden ödün vermediğine dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

CAN’DAN HDP’Lİ VEKİLE; ‘HERKES HADDİNİ BİLECEK’

İlginizi Çekebilir

UYUŞTURUCU TİCARETİNE ‘DAYI 1’ OPERASYONU

İlginizi Çekebilir

EMNİYETTEN SAHTE ALKOLE GEÇİT YOK

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90138

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647