• Dolar
    32.371
  • Euro
    35.063
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.331
KIRIKKALE
21°
01:58

İmsak'a Kalan Süre

PARKIN İSMİ; KIRIKKALE CELAL BAYAR MİLLET BAHÇESİ OLSUN

Demokrat Parti Kırıkkale İl Başkanı Tolga Ersan, yapımı devam eden millet bahçesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Ersan açıklamasında, parkın isminin Kırıkkale Celal Bayar Millet Bahçesi olması önerisinde bulundu.


HAFIZALARI SIFIRLAMAK DOĞRU MU?

450 dönüm arazi üzerine 67 milyon TL’ye ihale edilen millet bahçesinin teslim edilmesini heyecanla beklediklerini ifade eden Ersan “Teslim aşamasına gelen Millet Bahçesi isim tartışmalarını da beraberinde getirmiştir. Sayın Ramazan Can’ın dediği gibi ‘’milli park içerisinde adeta bir millet bahçesinin’’ son halini de merak ediyoruz. Lakin milli kelimesini her defasında vurgulayarak kullanan iktidar mensupları ve karar vericiler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün son Başbakanı olan Celal Bayar’ın, ülkenin 3. ve asker kökeni olmayan ilk Cumhurbaşkanının milliliğinden şüphe mi etmektedir? 7’den 70’e her kesimin Celal Bayar olarak bildiği Kırıkkale‘nin simge isimlerinden birinde keyfi isin değişikliği bu kadar kolay mıdır? Her bir vatandaşımızın hafızalarında anılarında Celal Bayar Parkı mevcutken, bu hafızaları sıfırlamak ne derece doğrudur?” dedi.

DEĞERLERİMİZE BAĞLI KALMALIYIZ

“Bir toplumun hafızasını ve değerlerini; değiştirmek, unutturmak, tarihin tozlu sayfasına kaldırmak isteniliyorsa eğer, insanların yoğun bir şekilde telaffuz ettiği, gördüğü, yazdığı simge isimler üzerinden değişiklik yapmak suretiyle bir algı yönetmek maalesef siyasetin klasik bir yöntemi haline gelmiştir. Meslek icabı hakim olduğumuz şehir-şehirleşme-kent vizyonu gibi konularda hem deneyimimiz hem de Kırıkkale’de birçok projemiz yer aldığından dolayı iktidarın bu algı operasyonlarını ve hafıza silme yöntemlerini çok net bir şekilde okumaktayız. Kamuya mal olmuş sanat yapılarının isimlerinin bizim görüşümüze göre halka sorulması vaciptir. Bizim önerimiz ‘’Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi’’ örneğinde olduğu gibi ‘’Kırıkkale Celal Bayar Millet Bahçesi’’ olarak hem eski ismini hem de anıları taze tutarak kullanılmasıdır. Bu düşüncemizi yetkililerin ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Her ne şart ve koşul olursa olsun ülkece değerlerimize sıkı sıkıya bağlı olmamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.  

İHALE BEDELİ NE KADAR ARTTI?

Millet bahçesinin ihale bedeli ile ilgili olarak da  Ersan “Bir diğer husus ise 67.289.000 TL olan yapım bedelidir. Güncel ekonomik fiyat artışları ve zamlar göze alındığında bu bedel ile bu yatırımın yapılması mümkün gözükmemektedir. Bu ihale bedeli revize edilmiş midir? Revize edilmiş ise kaç defa, hangi yöntem ile revize edilmiştir? Son ihale bedeli nedir? Lütfen kamuoyu ile paylaşınız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu atmosferde devletin birçok kurumu özelleştirmek sureti ile satılmıştır. Bu satılan kurumlar park ve bahçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sıkıntılar süre gelirken kaynaklarımızı daha mantıklı ve programlı kullanmak gerekmez mi? Tüm ülkede yapılan irili ufaklı 397 adet millet bahçesi göz önünde bulundurulduğu zaman, karşımıza muazzam bir ekonomik bedel çıkmaktadır. Bu rakamların ekonomimize etkisi göz ardı edilemez.” değerlendirmesinde bulundu.   

İlginizi Çekebilir

MİLLET BAHÇESİNDEKİ İŞYERLERİ KİRAYA VERİLİYOR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58829

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647