• Dolar
    32.377
  • Euro
    35.025
  • Ç.Altın
    3.998
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
22°
01:54

İkindi'ye Kalan Süre

SOKAK HAYVANLARI İÇİN KULÜBE YAPTILAR

Yahşihan Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının üşümemesi için "Bir çivi de sen çak, bir yuva da sen yap" adı altında çalışma sergiledi. Ellerine keseri alanlar, minik dostları için birer yuva yaptı.


BİR ÇİVİ DE SEN ÇAK, BİR YUVA DA SEN YAP 

Üretken belediyecilik anlayışıyla her geçen gün çalışmalarına hız kazandırarak devam eden Yahşihan Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının üşümemesi için her yıl olduğu gibi bu yılda “Bir çivi de sen çak, bir yuva da sen yap” adı altında etkinlik düzenledi. Ahmet Demirbilek Mesire Alanı yanında bulunan hayvan barınağında gerçekleştirilen etkinlikte renkli görüntüler de oluştu. 

VATANDAŞLARDAN TÜRKYILMAZ’A TEŞEKKÜR 

Gencinden büyüğüne her yaştan vatandaşlar, ellerine keser ve çivileri alarak minik dostları için yuva yaptılar. Yapılan yuvalara birer isim veren vatandaşlar, mahallelerinde bulunan sokak hayvanlarına barınma imkanı sağlamış oldular.  Yahşihan Belediyesi tarafından gerekli ekipman ve malzeme desteğinin sağlandığı barınak yapma etkinliğine katılanlar, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’a teşekkür ettiler. 

HER ŞEY ONLAR İÇİN

Ailelerle ve gençlerle birlikte hayvan dostları için yuva yapan Türkyılmaz “Sokak hayvanlarımız üşümesin diye her yıl düzenli olarak yaptığımız "Bir çivi de sen çak, bir yuva da sen yap" projemizi gönüllü hayvan severlerimiz ile bu sene de gerçekleştirdik. Katılan tüm hayvan severlere teşekkür ediyoruz. Sizlerde kapınızın önüne bir kap su ve mama koyarak can dostlarımıza bu kış gününde destek olabilirsiniz. Her şey onlar için. Onlar bize emanet” dedi. 

BİR KAP ILIK SU VE BİR KAP MAMA BIRAKALIM 

Türkyılmaz, “İlkini geçen yıl yaptığımız etkinliğin bu yıl ikincisini yapıyoruz. Yaklaşık 100 vatandaşımız, lise ve üniversite öğrencilerimiz, en önemlisi de geleceğimizin teminatı çocuklar var. Özellikle şunun iyi bilinmesini istiyorum. Kış geldi diye sokaklarda duran hayvanlara su verme olayları azalıyor.” 

LÜTFEN CAN DOSTLARIMIZA DAHA DUYARLI OLALIM

“Oysaki hava soğuk olduğundan sular bile donmakta. Vatandaşlarımızdan istirhamım bir ılık su bir kap mama koymalarını istiyorum. Bir kuşu öldü diye baş sağlığına giden bir Peygamberin ümmetiyiz. Lütfen can dostlarımıza daha duyarlı olalım. Her gördüğümüz yerde bakamazlarsa da en yakın belediyelere müracaat ettiklerinde özellikle Yahşihan Belediyesi ile iletişime geçtiklerinde ekiplerimiz alıp kısırlaştırıp aldığımız yerde tekrar bırakıyor ya da barınağımızda misafir ediyoruz. Buradan emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

CAN; TÜRKYILMAZ EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN BİRİSİ

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi’nde en düşük maaş 9 bin TL oldu 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

62278

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647